Ugrás a tartalomra

A Szabad Európa Rádió hallgatóinak telefonüzenetei

A Szabad Európa Rádió magyar osztályának szerkesztőségébe 1985 augusztusától érkeztek telefonüzenetek. A zömmel magyarországi telefonálók egy része konkrét kérdésekre kér választ valamelyik szerkesztőtől, vagy megjegyzéseket fűz egy-egy elhangzott műsorhoz. Az üzenetek egy másik része inkább tudósításnak tekinthető, amelyben a telefonáló egy-egy napi hírt, információt oszt meg a müncheniekkel, nem titkoltan az üzenet továbbadásában bízva. Ez különösen igaz az 1989-es évre, amikor a rádió szerkesztői részben az itthonról érkezett rövid üzenetek alapján tájékozódtak és tájékoztattak. A telefonhívásokban föltett kérdések némelyikére a Hallgatók Fóruma című heti műsorban konkrét válaszokat is adtak a SZER munkatársai.

Az itt olvasható üzenetek eredeti hangfelvételei nem maradtak fönn. Az üzenetekben olvasható személyneveket nem változtattuk meg. Az 1989-es év átiratainak sorozata október 23-a után megszakad. Ezt eleinte saját gyűjteményünk hiányosságának gondoltuk, de a stanfordi Hoover Intézetben őrzött másodpéldányok időköre szintén ezzel a dátummal ér véget. Az átiratokat heti bontásban közöljük.

A teljes gyűjtemény (angol nyelvű) leírása és katalógusa itt olvasható, kutatható: http://catalog.osaarchivum.org/catalog/jNd21k6P#hu

A Szabad Európa Rádió hallgatóinak telefonüzenetei - címkék

Név